Mit Miskolc adhatott

Miért "mennyünk" A Levesbe?

2013. november 14. - H.Editt

A legényfogó leves régóta a kedvenceim közé tartozik. Nagy örömömre A Leves heti menüin is sűrűn megtalálható, ahogy történt ez egy hűvösebb novemberi szombat estén, így utunk a Déryné utcába vezetett. Ezúttal sem okozott csalódást a pohárban gőzölgő finomság és a ropogós, minden földi jóval töltött bagett kombinációja, melyek fogyasztása közben sikerült egy jóízűt beszélgetnünk Bárczi Tamással – aki percekkel korábban interjús tervünkről mit sem sejtve maga készítette el vacsoránkat –, a hely tulajdonosával.

LEVES.jpg

- Most fogom megkóstolni először nálatok kedvenc levesem, kíváncsian várom az ízhatást! (reakció pár kanál után) Isteni finom! Honnan jött neked ez az ötlet, hogy nyiss egy levesbárt?
- Gyerekkoromban nem különösebben szerettem a leveseket. Számomra üresek és fölöslegesek voltak, az ebéd pedig a főételt és az utána következő desszertet jelentette. Később, mikor szakácsnak tanultam, rájöttem, hogy vannak igazán finom és tartalmas levesek is. Az ötletet külföldi (Ausztria, Bécs) és budapesti levesbárok adták. Amikor megláttam ezt a kiadó üzlethelyiséget, jó lehetőséget láttam benne a befektetéshez, így elindítottam egyéni vállalkozásom.

LEVES2.jpg(Jóízű beszélgetés Bárczi Tamással)

- És ebből kezd kialakulni egy „leveskultúra”, ezt érzékeled te is?
- Erről nincs tudomásom, én csak egy közösségi portálon lévő oldalunkon látom vendégeink visszajelzéseit, véleményeiket és gondolataikat.
- Honnan meríted receptötleteid?
- Leveseinket és bagettjeinket részben saját receptjeink alapján készítjük el. Internetről is gyűjtünk természetesen, ezeket viszont a legtöbb esetben kiegészítjük, átalakítjuk, egyéni ízvilággal ruházzuk fel. Ugyanakkor vendéglátós végzettségemből kifolyólag vannak teljesen egyéni leveseink is, mint például a somlói galuska- és a juhtúrós sztrapacskaleves.
- Az étlapotokon minden grillezett szendvics tartalmaz friss zöldséget, valamint lehet kérni különféle salátákat is a menükhöz.
- Igen, hiszen fontosnak tartom az egészséges életmód és táplálkozás közvetítését a fiatalok felé. Bízom benne, hogy előbb-utóbb leváltják a hamburgert, pizzát és a hozzájuk hasonlóakat, hiszen lehet egy gyorséttermi étel egészséges is.

Beszélgetésünk közben megjelenik egy idős hölgy, aki ennivalóra kért pénzt. Tamás kis türelmet kért, majd hamarosan visszatért egy pohár meleg fokhagymakrém levessel, amit vissza akart utasítani a néni pénz hiányában, de némi magyarázat után kissé zavartan, de boldogan elfogadta.

- Látszik, hogy nagy hangsúlyt fektetsz a személyes imázsra. Mennyire tudatos ez részedről?
- Tudatosan törekszem arra, hogy a maximumot nyújtsam a vendégeim számára. Sokat jelent nekem bármiféle visszajelzésük, ezekre építek, ezért is tervezem a közeljövőben egy vendégkönyv kihelyezését is.

LEVES3.jpg

- Láttam, hogy kaphatóak kézműves szörpök. Mit lehet róluk tudni? Honnan szerzed be ezeket?
- Miskolc környékbeli szörpöket árulok. Fontosak számomra a kézműves dolgok, több ilyen termék bevonását is tervezem a későbbiekben.
- Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
- Legfőbb célom főként fiatalok, de minden korosztály számára terjeszteni azt az üzenetet, hogy a gyorséttermi étkezés lehet minőségi is. Nálunk jó áron kaphatnak egészségeset és finomat, hamarosan pedig meglepetésekkel is szolgálunk, de ez maradjon még egyelőre a mi titkunk. Egy a lényeg: menjen mindenki A Levesbe! :)

Írta: Hrabovszky Edit

 

Fotó: Szoták György (Gyuri Fotó)

 

A cikket átvenni csak a "Mit Miskolc Adhatott"- Miskolci régen és ma facebook oldal engedélyével lehet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr945634501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása