Mit Miskolc adhatott

Vissza a jövőbe

2014. július 12. - Miskolc régen és ma

Bár a miskolci, múltidéző képeslapos sorozatunk véget ért, találtunk két olyan példányt, ami önmagában megérdemel egy rövid írást. 

Hogy miért? Mert ez a két képeslap kristálytisztán megmutatja, hogy látták a jövőt több mint 100 évvel ezelőtt. Abban a korban, amikor ezeket az elképzeléseket még nem photoshoppal vagy bármilyen más képszerkesztő programokkal álmodták meg. A két képeslapon látható világon persze ma már csak fogjuk a fejünket, pedig állítom, akkoriban ezt igenis komolyan gondolták. 

Azért védjük meg élénk fantáziájú elődeinket! Ha nekünk kellene elképzelni, majd megrajzolni a 100 évvel későbbi Miskolcot, bizony kevés lenne az esély arra, hogy pontosan le tudnánk festeni a jövőt. 

Azért azt megkérdezném évszázados elődeimtől, miért láttak akkora fantáziát a léghajó bizniszben?!

Ha kíváncsi vagy, más városokban hogyan képzelték el a jövőt elődeink, kattints ide!

Miskolc2.jpg

Miskolc.jpg

 képek forrása: http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr386502817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása