Mit Miskolc adhatott

Zegzugos történetek

2015. április 05. - Miskolc régen és ma

"Az emberek jönnek-mennek, mi vagyunk az utca lakói. Mi, házak. Mi itt állunk, mi itt élünk ebben az utcában 300, 200, 100 éve, vagy csak 50. Hogy mit dob ki nekünk kockán az idő, sose kérdjük. A kocka perdül, az élet változik, mi vele változunk, de maradunk."

Fogalmaz a műsor kezdetén a narrátor. Hogy mi mindent tudunk mesélni Miskolcról, azon belül is a Széchenyi utcáról, nagyon szépen átadja ez a videó. Dobrossy István, kedvelt helytörténészünk mesél a városrendezési tervekről, valamint sok szó esik a múlt és a jelen kapcsolatáról, városépítészeti szempontból. Képet kapunk a Színházról, szállókról, éttermekről, az avasi pincékről, miskolci kocsonyáról,

Miskolc központi utcájáról, annak épületeiről érdekes történeteket tudunk meg, mégpedig úgy, hogy azt a házak maguk mesélik el nekünk. 

A felvétel az M1 - Zegzugos történetek - Miskolc, Széchenyi utca című műsorában volt látható 2012 január 22-én. A feltöltést köszönjük a Lézerpont Látványtár és Műhelynek! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr347342044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása