Mit Miskolc adhatott

Best of 2015

2015. december 31. - Miskolc régen és ma

Ismét eltelt egy év, ami blogoldalunk esetében már a harmadik, egyben a legmozgalmasabb esztendő volt. Mikor tavaly, az egyik cimborám készített velem egy interjút a 2014-es évről már akkor is elhangzott hogy több területen szeretnénk fejlődni. Ami azt illeti, idén sikerült nem csak cikkeket írni, hanem kicsit "megmozgatni" a miskolciakat is. Két új szerkesztő kollégánk, Viktor és Dávid hathatós segítségével.

Mindig is hangsúlyoztuk, hogy az oldalunk egyrészről igyekszik felkarolni olyan témákat, amiket a napi sajtó elvet. Blogunk alapelve, hogy minőségi írásokat produkáljon, valamint, hogy betöltsön egy bizonyos űrt Miskolcon és a megyében azzal, hogy mindvégig a tárgyilagosságot tartja szem előtt.  

A számok nyelvén: 2015-ben 49 írás jelent meg az oldalon, ami összesen 142.000-es olvasottságot produkált. De nézzük meg, melyek voltak a legolvasottabb bejegyzéseink idén, melyből kiderül az is, mi az a filozófia amit képviselni kívánunk. 

10. Idén szerettük megszavaztatni olvasóközönségünket. A top 10-be épphogy beférő cikkben a Borsodban lévő fürdőket vettük górcső alá. A szavazást elsöprő fölénnyel a miskolctapolcai Barlangfürdő nyerte. Az írás 4614 megtekintést produkált. 

9. Szeptemberben jött ki egy imázsfilm a Észak- Magyarország csodái - Lillafüred és környéke címmel, melyre azonnal le is csaptunk. A kisfilm nagyon minőségi darab így érdemes újra megtekinteni! Az oldalon 5000-en már megtették. 

8. Ha már Bükk, Viktor első írásának témáját is ott találta meg, aki egy napfényes áprilisi napon felbringázott egészen Jávorkútig, amit azóta is a nyugalom szigeteként emlegetünk. Az írást megtekintő 5031 ember közül biztosan sokan kaptak kedvet egy jávorkúti kiránduláshoz. 

7. És ha már láttuk, hogy a Miskolcot körülölelő, szépséges természeti kincsek mennyire népszerűek, úgy döntöttünk, hogy készítünk egy kis bükki túraajánlót kicsiknek, nagyoknak, öregeknek, fiataloknak, miskolciaknak és nem miskolciaknak. Egyik kedves fotós ismerősünk, Béres Attila készségesen járult hozzá képeivel. A cikkre kattintva nehezen tudjuk elképzelni, hogy van olyan ember, aki ne szeretett volna bele a Bükkbe. 5681-en már biztosan megtették.

6. Kevésbé szép, de annál izgalmasabb és szívbe markolóbb élmény volt az eddigi legnagyobb urbex túrám élménybeszámolója, melyet az elhagyatott perecesi bányaépületekről írtam. Számomra annyira torokszorító élmény volt, hogy heteket vártam a megírásával, igyekezve átadni azt az érzést, amit a hatalmas épület együttes bejárásakor tapasztaltam. Az írás 6343 látogatót vonzott, egyben rengeteg olvasói visszajelzést arról, hogy milyen volt, mikor még ez a terület tele volt élettel. Mindenesetre az urbex túrák folytatását jövőre nagyon is tervezzük folytatni. 

5. Minket nem csak Miskolc múltja és jelene, hanem a jövője is foglalkoztat. A 2014-es önkormányzati választások során elhangzott fejlesztése terveket, valamint a saját ötleteinket egybe gyúrva készítettük el a blog talán legellentmondásosabb írását, melyben 14 beruházást vázoltunk fel a nagyközönség számára azzal a céllal, hogy kiderítsük, a város lakosságának mire van leginkább igénye. Az eredmény minket is meglepett, hiszen kiderült, hogy a miskolciaknak leginkább a munkahelyekre van igénye, ezt pedig két turisztika fejlesztés, Lillafüred és Tapolca rekreációja követte. A szavazás 7651 látogatót mozgatott meg. Mivel az írás egy 2020-ig végbemenő városfejlesztési terveken alapszik, így biztosan fogunk még vele foglalkozni. 

4. Viktor böngészett a neten és talált. Sőt, telibe. A youtube legmélyebb bugyraiból halászott elő egy videót az 1986-os Miskolcról, írásában pedig arról elmélkedett, hogy micsoda párhuzam van az akkori és mai Miskolc között. Hiába telt el 30 év, a miskolciak kisebbségi komplexusát nem sikerült leküzdeni. Maga a videó is megér egy kattintást, de az ahhoz fűzött kommentár igazán az, ami elgondolkodtató. 9620-an már biztosan elmélkednek.

3. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán szerkesztőségünk eddigi legnagyobb projektje, az I. Miskolc Lencsevégén fotópályázat döntős képeinek bemutatása és a hozzátartozó szavazás végzett. A majd' két hónapig tartó pályázat szerkesztőségünk eddigi legnagyobb projektje volt, és minden várakozásunkat felülmúlta. A beérkezett 82 pályázatból 12 fotó került a döntőbe, melyre összesen 7581 szavazat érkezett. A bejegyzés maga pedig 10272 látogatót vonzott. A képekért ismét érdemes ellátogatni a bejegyzéshez. 

2. Az idei év "ezüstérmese" a Tiszai pályaudvar mellett lévő vontatási telep területén fekvő légópince bemutatása volt. A bunker kuriózuma, hogy talán Miskolcon egyedüliként teljes egészében épen maradt minden berendezésével együtt és időszakosan lehet látogatni. Mivel sokan érdeklődtek nálunk a bejutásról, itt is jelezzük, hogy a MÁV illetékeseinél kell ezzel kapcsolatban kopogtatni. A képes beszámoló a mai napig 10798 látogatót hozott oldalunknak. 

1. Toronymagasan vitte a prímet idén a miskolci "metró" legendája. Bár a bejegyzés maga nem idén született, ellenben rengeteg információval egészítettük ki áprilisban. A mai napig hihetetlen ez a történet, aki lemaradt róla, mindenképpen olvassa el, hiszen kiváló beszédtémát szolgáltat egy miskolcinak. 23020 látogatója volt ennek a bejegyzésnek, ezzel a második helyen áll a blog legolvasottabb cikkei között. 

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megemlíteni az első timelapse videónkat, melyet a WNG Media segítségével hoztunk össze és kívántunk boldog ünnepeket minden miskolcinak. Ezúton szeretnénk bevallani, hogy rég éreztünk akkora meghatottságot, melyet a rengeteg köszönet váltott ki belőlünk a Miskolcról elszármazni kényszerült olvasóinktól, hiszen a videót elsősorban nekik készítettük. A videó 5700 megtekintés felett jár.

És, hogy kinek és mit köszönünk még? A WNG Medianak a videót, az Aranykorona Étteremnek, a Miskolci Sóbarlangnak, a Belvárosi Ajándékboltnak a felajánlásokat. Az Indexnek, a Boonnak és a többi médiumnak, hogy több cikkünket kérés nélkül megjelentették, és nem utolsó sorban az egyre népesebb olvasótáborunknak, hogy követtek minket, hiszen nélkületek nem lennénk. 

Íme egyetlen képen a mi 2015-ös évünk. Találkozunk jövőre is, mely rengeteg változást hoz majd. De ez maradjon egyelőre a mi titkunk! :) 

Boldog új évet, Miskolc! 

ma_2015_cikk_montazs.jpg

---------------

Tetszett a cikk? Úgy érzed, Te is tudnál írni hasonlót? Lenne egy jó témád? Jelentkezz szerkesztőnek a miskolcadhatott@gmail.com e-mail címen, vagy facebook oldalunkon privát üzenetben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr848216382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása