Mit Miskolc adhatott

"Metál az ész!" - Motörhead-est Miskolcon

2016. április 05. - Stonerszeszti

Néhány napon belül egy igazi kuriózumnak számító eseményen vehetnek részt a rock 'n roll és a Motörhead miskolci szerelmesei.

flyer.jpg

Lemmyre emlékeznek


Április második szombatján Lemmy Kilmister emlékestet rendeznek a Corner Stage-ben, huszonhárom borsodi rockzenész közreműködésével, akik így szeretnének tisztelegni a tavaly év végén elhunyt legenda és zenekara előtt. Igazi különlegességnek ígérkezik a buli, hiszen hosszú idő óta nem volt példa arra - talán a város történetében még soha sem -, hogy helyi zenészek ilyen szép számban gyűlnek össze, pláne egy ekkora volumenű rendezvény keretein belül, ami semmilyen anyagi támogatást nem élvez, mindössze egy csupaszív álom nonprofit manifesztációja.

proba.jpg

Az első próba


A nagyszabású koncert megálmodója, kiötlője Jámbor Dani volt, aki fiatal kora óta dobol különböző miskolci zenekarokban és nagy rajongója már középiskolás korától kezdve a mocskos rock 'n roll egyik legnagyobb hatású ikonjának és zenéjének. Emiatt is érintette érzékenyen a decemberi halálhír, de ekkori eszébe jutott, hogy milyen jó lenne egy megemlékezés koncert formájában, miskolci zenészekkel. Ahhoz pedig nem kellett messzire mennie, hogy hasonlóan lelkes zenésztársak és barátok támogatását elnyerje - elsősorban Jakab Viktor basszusgitáros és Kovács Attila gitáros személyében talált a szervezéshez és a megvalósításhoz megfelelő partnerekre, akiknek oroszlánrésze volt abban, hogy életre hívják ezt az elképzelést. Az ötlet így elindult, lassan kibontakozott, robogott, és végül több mint húsz muzsikus döntött úgy, hogy szívesen betársul egy egész estén át tartó jammelésbe, ahol a mindannyiuk által imádott Motörhead nagy sikerű dalait játsszák együtt.
A próbák elkezdődtek, 6 blokkra, kisebb önálló zenekarokra oszlottak, kiválasztották a kedvenc nótákat, így könnyebben meg lehetett oldani a gyakorlást, és a több mint két órás műsor összeállítását, ahol a jól ismert "slágerek", mint az Ace Of Spades, Killed By Death, Overkill mellett kevésbé ismert dalok is felcsendülnek majd. A végén pedig közös éneklés: az I Ain't No Nice Guy sorait üvöltheti a közönség a zenész csapattal együtt, úgyhogy tessék szépen tanulni a szöveget, van még rá néhány nap!
A koncert előtt Szöllősi Róbert, a Fehércsíkláz, valamint a Motörhead a stúdióban című könyvek magyar kiadásának fordítója tart megemlékezést Lemmyről, a vele kapcsolatos élményeiről, hiszen többször is találkozott már személyesen a rocklegendával. A zenekari blokkok átszerelései között szintén vetítések lesznek majd.

proba2.jpg

A főszervezők elkezdték a próbát: Jakab Viktor, Jámbor Dániel, Angyal Alex, Kovács Attila


Már most nagy érdeklődésre tartanak számot, a koncert facebook-os eseményénél már közel 300-an jelezték, hogy ott lesznek, ami ha valóban így lesz, akkor remek kis heringpartinak nézünk elébe. Nem kizárt, hogy a rendezvénynek akár folytatása is lehet, ezért mindenképpen érdemes eljönni az első, hagyományteremtő bulira. Viktor pedig azt üzeni: a lányok jöjjenek westernkalapban, felül csak melltartóban és táncoljanak rock 'n rollt!
És hogy pontosan mikor lehetünk részesei a legenda felelevenedésének? Április 9-én szombaton, este 21 órától a Papszer utca 48. szám alatt.
Közreműködnek: Angyal Alex, Bencsik "Kobold" Dávid, Csécsi Levente, Fekete Szilárd, Fülöp Gábor, Füstös Gergő, Gampe Gergő, Gyurcsán Szabolcs, Hudák Attila, Jakab Viktor, Jámbor Dániel, Kiss Nándor, Kovács Attila, Lipcsei "Lipi" András, Munkácsi Gábor, Rákos Tibor, Szabó "Pecer" Péter, Szöllősi Róbert, Szvoboda László, Urszin László, Vukovich Gábor, Zádori Béla, Zsarnai Dávid Muki.
Esemény és képek forrása: https://www.facebook.com/events/169799959 HYPERLINK "https://www.facebook.com/events/1697999590439550/"0439550/

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr828566856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása