Mit Miskolc adhatott

Újra bejárhatod a DVTK egykori stadionját

A Múzeumok Éjszakáján nyílik a diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás

2017. június 08. - Miskolc régen és ma

Bár az idei szezonnak vége, június 24-én újra meccsen érezhetik magukat azokat az érdeklődők, akik a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretein belül ellátogatnak a Herman Ottó Múzeum Kiállítás épületébe. 

Ezen a napon nyílik meg 18 órai kezdettel a "Volt egyszer egy stadion" névre hallgató kiállítás, ami a diósgyőri sportpályák történetét mutatja be.

esemeny_fejlec2_1.jpg

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy 2016 novemberétől elkezdődött a DVTK-stadion bontása, majd az új aréna építése, azt talán kevesebben, hogy ezt megelőzően egy értékmentésre került sor, amelyben a Herman Ottó Múzeum, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, az amigeleken.hu szurkoló portál csapata és több diósgyőri kötődésű civil részt vett, nem beszélve a DVTK munkatársairól, akik mindenben segítették a kiállítás megszervezését. Az így kimentett relikviákból, valamint a múzeum felhívására beérkező magángyűjteményből áll majd össze a kiállítás anyaga, amelyet a napokban kezdtek el felépíteni a múzeum munkatársai. 

Mind az értékmentésben, mind a kiállítás megszervezésében tevékenyen vett részt blogunk főszerkesztője is, aki a kiállítás kurátora egyben. 

- A cél nem volt más, mint a fontos sport- és kultúrtörténeti értékek egy sajátos bemutatása. Azt az érzetet kívánjuk kelteni az érdeklődőkben, hogy meccsre érkeznek, ha belépnek a kiállítótérbe. Magyarországon egyedülálló kiállítást tekinthetnek meg a látogatók, hiszen más klub - vagy sportmúzeumoktól kissé eltérően mi egy sporttelep történetén keresztül mutatjuk be a város fontos sporttörténeti állomásait, aminek természetesen szerves része a DVTK története. De ezen felül igyekszünk majd kiemelni olyan fontos eseményeket is, amik nem feltétlenül a futballhoz kapcsolódnak, így betekintést nyerhetünk a város ipar- illetve politikatörténetébe is.  

a3_plakatweb.jpg

A szervezők a meglévő gyűjteményt audiovizuális tartalmakkal is kiegészítik, de lesz szurkolói sál- és körömfestés. Mindezek mellett a szurkolók egy, a kiállításra készített kiadványt is megvásárolhatnak, ezzel "hazavihetik" a tárlat egy részét írott formában is, mementónak.

A megnyitó kiemelt programpontjaként filmpremieren is részt vehetnek a látogatók, ugyanis itt kerül majd először bemutatásra a harmadik DVTK-film, ami a diósgyőri Aranycsapatról szól majd. A filmet Kriskó László rendezte. 

Várunk tehát minden érdeklődőt nagy szeretettel a kiállítás megnyitóján, ahol a fent felsoroltak mellett még számos meglepetéssel készülnek a szervezők. 

További kedvcsinálónak álljon itt esemény beharangozó videója: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr3012576127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása