Mit Miskolc adhatott

Boldog 45. születésnapot, kis magyar Woodstock!

2018. április 16. - Stonerszeszti

Az ember sokszor döbbenten áll az idő múlásának rohamossága előtt, számomra is hihetetlen, hogy a kis magyar Woodstockként emlegetett miskolci rockfesztivál immáron közel fél évszázada történt. Ámde ennek a kis beharangozó cikknek nem a kesergés és búslakodás a célja, hanem vidám ünnepet hirdetünk!

Kis hazánk első igazi fesztiváljáról korábban már ebben a cikkben írtunk, most pedig a 45. évfordulójának megünnepléséről adunk röviden hírt.


A “Török Ádám és a Mini 70/50” turnéjának miskolci koncertjével nyitják meg április 20-án a Gárdonyi parkot, mely sok ponton kapcsolódik a ’73-as fesztiválhoz.

plakat_1.jpg

mini-web-nezokep-1v-04--694x1024.jpg
A hatalmas sikerű budapesti „Török Ádám és a Mini 70/50” koncert után országjáró turnéra indult a zenekar ezzel a műsorral, ahol a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész mellett egykori és jelenlegi Mini-tagok, valamint vendégek is szerepelnek, a miskolci állomáson előzenekarként pedig a helyi B3 Blues Project lép majd fel és izzítja be a hangulatot.
Hogy pontosan mivel is készülnek a szervezők a rockfesztivál megidézésére? Nos, egy igazi kuriózummal! Kevesen tudják, de egy egyetemi filmes csapat is forgatott, az anyagot azonban soha, sehol nem mutatták be. A szervezőknek ezt most sikerült megszerezniük és a koncert után le is vetítik, a fellépő zenészekkel közös kis mozizás zárja majd a nosztalgiafelhőbe burkolózott péntek estét.
Az esemény díszvendége Kurucz Attila, az egykori buli egyik főszervezője lesz, akivel készítettünk egy interjút annak idején a fesztiválról, és az ő emlékeiről.
Ezt az eseményt igazán kár volna kihagyni, mind a zenei csemegék rajongóinak, mind a nosztalgiázni vágyóknak, vagy azoknak akik csak szeretnének egy kis szeletet átélni a magyar rockzene történelméből.

Program:

18:00 Kapunyitás
18:30 B3 Blues Project
19:30 Török Ádám és a Mini
A koncert után filmvetítés a teremben, majd dedikálás, fotózkodás (és nyilván régi sztorik felidézése… :) ).

Esemény: https://www.facebook.com/events/150990892274080/permalink/168716200501549/

Forrás:
http://www.musicmedia.hu/a-diosgyori-popfesztival-45-evfordulojara-emlekeznek-miskolcon-20180415

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr9613838604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása