Mit Miskolc adhatott

Miskolc, Miskolc, sáros Miskolc, te vagy az oka mindennek...

2018. június 28. - Világvevő

szalamander_2010_3.jpgSzalamander Miskolcon (forrás:MiNap)

Az Akadémiáról szóló írásunkban már érintőlegesen említettük, hogy a selmecbányai örökség nem csupán a megszerzett tudás továbbadása és bővítése, hanem az Európában ilyen formában egyedülálló diákhagyományok továbbvitele és életben tartása is. A miskolciak jelentős része nyilván hallott már ilyen-olyan formában erről a hagyományőrzésről, hiszen az egyetemisták a jelen korban gyakran kapnak a városban elvégzendő, teljesítendő feladatot beavatási idejük során, ezért az átlagos miskolci polgár ma már nem csodálkozik rá arra, ha egyetemi buszt mosó diákokat vagy köztéri szobrokat csinosítgató, felöltöztető fiatalokat lát. De miért is történik mindez? 

Tovább olvasom az új blogon!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr865584307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ze11 2018.06.28. 16:44:27

@piettro: Jó szerencsét!

ott a pont, a "bALEK, válassz magadnak FIRMÁT!" nem véletlenül van ott a tízparancsolatban :-) Én mondjuk harminc éve voltam bALEK, de remélem, hogy rátok, pontosabban a ti firmáitokra sikerült úgy átörökítenünk a hagyományokat, ahogy azt mi is kaptuk anno.

korxi 2018.06.29. 22:43:00

ze11: sikerült, én 1999-ben végeztem. a gyerek ez év szeptembertől lesz balek, de már nagy várakozásokkal tekint a dolog elé, képben van, eltökélt szándéka szándéka hogy részt vesz a selmeci hagyományokban és a kapcsolódó dolgokban:)
süti beállítások módosítása