Miskolc Adhatott

"A nagy Miskolc pedig a nemzeti jövő egyik legfontosabb kincse lesz" (Móricz Zsigmond)

2017. aug 29.

Nyitva van a pálya - Beszélgetéssorozat indul a Papszeren

írta: Miskolc régen és ma
Nyitva van a pálya - Beszélgetéssorozat indul a Papszeren

Idén június 24-én nyitott meg a Volt egyszer egy stadion névre hallgató, a diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás. Aki már látta a tárlatot megbizonyosodhatott arról, hogy a tárgyiasult emlékeket leginkább az azokat kiegészítő történetek teszik igazán színessé. Épp ezért a Herman Ottó Múzeum, a DVTK szurkolói portálja, az amigeleken.hu és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület közös szervezésében beszélgetéssorozatot szervez minden hónap első csütörtökjén. Az első alkalom szeptember 7-én du. 5 órakor kerül megrendezésre.  

a2_plakat_02.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

dvtk papszer herman ottó múzeum dvtk stadion dvtk sporttelep amigeleken nyitvavanapálya

2017. júl 12.

Téged keresünk!

írta: Miskolc régen és ma
Téged keresünk!

Te kellesz nekünk, ha

- Érdekel Miskolc múltja és jelene, esetleg tennél a városért

- Ha van egy jó sztorid, ötleted, amit szívesen leírnál

- Nem csak nézel, hanem látsz is a városban

- Nem riadsz meg egy interjú, riport készítésétől

- A fényképezőgéped mindig nálad van és nem is félsz használni

- Szeretnél sport- és kulturális rendezvényeken, fesztiválokon részt venni és arról tudósítani

- Referenciát, tapasztalatot gyűjtenél mindenféle kötöttség nélkül

- Nem jelent gondot, hogy több ezren olvassák az írásaidat. 

Mindezt egy elhivatott csapat tagjaként, Miskolc legdinamikusabban fejlődő, független portáljának tagjaként, nálunk megteheted!

Jelentkezz a képen látható elérhetőségek ...

Tovább Szólj hozzá

aktualis

2017. jún 08.

Újra bejárhatod a DVTK egykori stadionját

írta: Miskolc régen és ma
Újra bejárhatod a DVTK egykori stadionját

A Múzeumok Éjszakáján nyílik a diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás

Bár az idei szezonnak vége, június 24-én újra meccsen érezhetik magukat azokat az érdeklődők, akik a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretein belül ellátogatnak a Herman Ottó Múzeum Kiállítás épületébe. 

Ezen a napon nyílik meg 18 órai kezdettel a "Volt egyszer egy stadion" névre hallgató kiállítás, ami a diósgyőri sportpályák történetét mutatja be.

esemeny_fejlec2_1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

stadion kiállítás diósgyőr dvtk herman ottó múzeum

2017. ápr 30.

Az európai döntőben a miskolci Herman Ottó Múzeum videója - Kedden indul a szavazás

írta: Miskolc régen és ma
Az európai döntőben a miskolci Herman Ottó Múzeum videója - Kedden indul a szavazás

Tudjuk, mit csinálsz május 2-án

Az Egyesült Államokból elindult Museum Dance Off verseny célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát. A múzeumi dolgozók egy-egy zenés videóklipbe foglalva táncolják be magukat a nagyközönség szívébe. Az idén a miskolci Herman Ottó Múzeum is elkészítette pályaművét, amit – Közép-, illetve Kelet-Európa képviseletében először és egyetlenként – adtak be a március 31-i határidőig.

A Museum Dance Off szervezői mindössze 4 nappal a nevezés lezárását követően értesítették a múzeumi projekt vezetőit, hogy a miskolci videót – vélhetően annak színvonala és a rá irányuló nagy figyelem miatt – kiemelték, és ezzel a pályamű egyenes ágon került be az európai hármas döntőbe. A többi európai ...

Tovább Szólj hozzá

museum herman ottó herman ottó múzeum museumdanceoff dance competition

2017. már 31.

Segítsük a világ tetejére a Herman Ottó Múzeumot!

írta: Miskolc régen és ma
Segítsük a világ tetejére a Herman Ottó Múzeumot!

A Herman Ottó Múzeum amerikai, kanadai és nyugat-európai múzeumokkal száll ringbe, egy egészen különleges versenyben.
Három évvel ez előtt, az Egyesült Államokból indult el Museum Dance Off verseny, amelynek célja, hogy a múzeumokat egy teljesen új perspektívából mutassa be. A pályázóknak ugyanis vidám, zenés-táncos videóban kell bemutatni saját intézményüket.
A Herman Ottó Múzeum az idén elkészítette saját videóját, így Közép-, illetve Kelet-Európából elsőként a miskolci múzeum nevezi be filmjét az egész világot megmozgató versenyre. A filmet két hét alatt, az intézmény csaknem minden kiállítóhelyén forgatták a múzeum munkatársai, több száz munkaórát beletéve a kreatív tervezéstől, a koreográfiák kidolgozásán ...

Tovább Szólj hozzá

dance hom herman ottó múzeum mdo4

2017. feb 08.

„Volt egyszer egy stadion…”

írta: Miskolc régen és ma
„Volt egyszer egy stadion…”

Felhívás a diósgyőri sportpályák történetéhez kapcsolódó tárgyak, dokumentumok gyűjtésére

Mint közismert, az Andrássy úton zajló stadionrekonstrukció első fázisaként lebontották az a létesítményt, amely 1939-től napjainkig megannyi sport- és egyéb esemény színhelyéül szolgált a miskolci, diósgyőri publikumnak.

14721458_1182449681845686_8121892009025649705_n.jpg

Az épületegyüttes létesítmény bontását megelőző értékmentés keretében több olyan relikviát sikerült összegyűjteni, melyek fontos-érdekes-jellegzetes alapelemei voltak szeretett stadionunknak. Bizonyára sokan rendelkezünk magunk is különféle történetekkel, élményekkel, illetve kézzelfogható ereklyékkel, amik a régi pályá(k)hoz kapcsolódnak.

Szerencsére az utóbbi hónapokban többen is megosztották ezen emlékeiket az értékmentést felügyelő Herman Ottó Múzeummal, legyen az Vanger Vilmos eredeti ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jan 23.

"Fújhat szél, eshet hó, én mindig itt vagyok" - Így edzőtáborozott régen a DVTK

írta: Miskolc régen és ma
"Fújhat szél, eshet hó, én mindig itt vagyok" - Így edzőtáborozott régen a DVTK

A DVTK futballcsapata ezekben a percekben landol Barcelonában. "Ezt követően újabb két és fél órás buszút végén érkezik meg a küldöttség Oropesa Del Mar településre, hogy elfoglalják szállásukat az ötcsillagos Marina d’Or Hotelben." -  írja a klub honlapja. 

0672_tele_tip_0014.jpgOropesa Del Mar, a DVTK edzőtáborának helyszíne

A mai futballszerető közeg bizony már hozzászokott, - ahogy maguk a játékosok is - hogy a téli szezonban olyan mediterrán helyekre vonulnak a edzőtáborba, mint Spanyolország vagy Törökország. Hányszor, de hányszor hallottuk edzői nyilatkozatokban kifogásként, hogy egy ilyen kirándulás elmaradása micsoda hendikep, hiszen így hóban, fagyban, műfüvön kell készülni.

Higgyék el az írásomban semmi rosszmájúság nincs, ...

Tovább Szólj hozzá

edzőtábor miskolc valencia szentlélek bánkút dvtk

2017. jan 16.

Megvan a II. Miskolc Lencsevégen fotópályázat győztese

írta: Miskolc régen és ma
Megvan a II. Miskolc Lencsevégen fotópályázat győztese

Január 13-án, pénteken ünnepélyes díjátadó keretében hirdettük ki a II. Miskolc Lencsevégen fotópályázat végeredményét a Drót Bisztróban. 

A díjátadón részt vettek a döntőbe jutott képek alkotói, valamint többen az esemény támogatói közül is, így majd' 40 fő tisztelt meg minket jelenlétükkel. 

1j1a5778.JPG

A végeredmény kihirdetése előtt beszédet mondott Tóth Arnold, a Herman Ottó Múzeum igazgató helyettese, valamint Madarász Viktor, blogunk főszerkesztő helyettese. 

Az egy hónapig tartó versenyben 18 nevező 49 képe mérkőzött meg, melyből 18 kép jutott a döntőbe. Ezeket egy szakmai zsűri, a közönség, valamint a blog szerkesztősége értékelte, pontozta. Így alakult ki a végeredmény, melyből az első három helyezett, ...

Tovább Szólj hozzá

díjátadó miskolc lencsevégen drót bisztró

2017. jan 08.

Nem mindennapi vendégek Miskolcon

írta: Miskolc régen és ma
Nem mindennapi vendégek Miskolcon

A kanadai bloggerek valósággal beleszerettek a városba

Mindig is kíváncsi voltam arra, vajon milyen lehet városunk egy külföldi szemével. Észreveszi-e azokat az értékeket, mellyel városunk és környéke nyújt az ide látogatóknak, vagy úgy egyáltalán milyen benyomásokkal távozik innen egy sokat megélt turista? 

img_0097.jpg

photo: http://featherandthewind.com/

Nos, a legnépszerűbb videómegosztón egy kanadai bloggerpáros decemberi látogatásának pillanatait nézhetjük meg Miskolcról. A Feather and the Wind névre hallgató duó keresztül-kasul szeli át a világot, bizonyítva, hogy utazni olcsóbb, mint azt az átlagember gondolná, csupán körültekintően kell helyszínt választani és az utazást alaposan meg kell szervezni.   

 

Tovább Szólj hozzá

miskolc kisvasút tapolca lillafüred barlangfürdő diósgyőri vár felandwes feeatherandthewind