2014. feb 25.

Elképesztő képeket kaptunk a perecesi bunkerről

írta: Miskolc régen és ma
Elképesztő képeket kaptunk a perecesi bunkerről

Egyik kedves olvasónk, Attila osztotta meg velünk az egyik bunkertúrájuk során készült képeket. Mint azt a Perecesről szóló korábbi írásomban is említettem, Miskolc ezen városrészén a régebbi bányák és a később kialakított bunkerek által rengeteg alagútrendszer bújik meg. 

Ezek egyikébe sikerül betekintést nyerni Attila képein keresztül, akiknek sikerült egy vészkijáraton keresztül bejutniuk az egykori világháborús lőszerraktárba. 

DSCF5643.JPG

 

Az óvóhelyet állítólag itt élő bányászok vájták ki a németekkel, melynek bizonyos részében kórház is üzemelt a támadások alatt. A perecesi alagútrendszerekről így is számos kérdés, legenda merül fel, mely önmagában megérne egy hosszabb írást. 

DSCF5638.JPG

A fotón látható bunker állapota egyébként meglehetősen rossz, így oda lemenni nem ajánlott. A "kincskeresőknek" pedig végképp nem az, hiszen a járatokban maradt, felhasználható (vagy annak vélt) "portékákat" már mind elvitték a hosszú évek alatt.

Mivel szeretnénk még több információt megírni a perecesi járatokról, így kérnénk kedves olvasóinkat, ha bármilyen plusz információval rendelkeznek írják meg nekünk a miskolcadhatott@gmail.com e-mail címre! Mi annyit ígérhetünk: nem ez volt az utolsó bunkerlátogatás az oldalunkon. 

További képek facebook oldalunkon találhatóak.

Szólj hozzá

miskolc világháború pereces raktár bunker lőszer akna elhagyatva miskolcon