2014. aug 06.

Még mindig várat magára a Bagolyvár renoválása- az MVK válasza

írta: Miskolc régen és ma
Még mindig várat magára a Bagolyvár renoválása- az MVK válasza

Mint ahogy azt az előző írásunkban fejtegettük, a tervek szerint az MVK Zrt. hasznosítaná a Bagolyvárat, ami a Felső- majláthi villamos végállomásnál várja azt, hogy eredeti pompában tündököljön. A cikk megírásának napján megkerestük a Zöld nyíl projekt, illetve az MVK Zrt. illetékes munkatársait az ügyben érdeklődve, hogy vajon történt-e már előrelépés az épülettel kapcsolatban. 

DSCF7378.png

A Bagolyár sorsáról 2012 októberében érdeklődött a Minap és a BOON is, melyből kiderül, hogy már nem egész 2 évvel ezelőtt is napirenden volt a város tulajdonában lévő épület hasznosítása, azonban ahhoz, hogy az MVK állomásépületként tudja használni, jelentős külső és belső átalakításokat kell végrehajtani. 

Megkeresésünkre hétfőn érkezett válasz, melyet változtatások nélkül közlünk: 

Köszönjük megkeresését.

E-mailben érkezett érdeklődésével kapcsolatban társaságunk Projekt Igazgatóságától kapott információk alapján az alábbiakról tudjuk tájékoztatni.

A Felső – Majláthi villamosvégállomásnál lévő Bagolyvár elnevezésű épület hasznosítását napirenden tartja a tulajdonosi jogokat gyakorló város. Ahhoz azonban, hogy a létesítményt - bármire is - használni lehessen, jelentős belső- és külső felújítás szükséges.

A Zöld Nyíl projekt célja az európai mércével mérve is modern villamosközlekedés kialakítása Miskolcon. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Kohéziós Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Közlekedési Operatív Program prioritási tengelyében

 Minden uniós támogatási program szigorú elszámolással jár, és ebben a közlekedési fejlesztési projektben az Ön által megjelölt épület felújítására nem volt tervezve elszámolható költség. A város és az MVK Zrt. azonban keresi a megfelelő pénzügyi forrást az épület hasznosításához, felújításához, s bízunk benne, hogy - mint ahogy a projektből szintén kimaradt Kandó téri végállomás felújításához -, előbb-utóbb a Bagolyvár sorsának rendezéséhez is megtalálják, megtaláljuk a megfelelő forrást.

Köszönjük érdeklődését, az esetleges megvalósításig pedig kérjük megértő türelmét.

Tisztelettel:

 

Márkuszné Palla Magdolna
szolgáltatás-minőségfejlesztési csoportvezető

 

 

 

 Kovács Krisztina

ügyfélszolgálati munkatárs

 

 

 

Mivel nem vagyunk építészek, és az épület átalakítására vonatkozó terveket sem ismerjük, így csak gyenge tippjeink lehetnek arra vonatkozólag, hogy összegű beruházással járna a Bagolyvár átalakítása. Mivel a válaszból egyértelműen kiderül, hogy mindezt pályázati pénzekből szeretné rendezni a város, így ez az oka annak, hogy jelenleg is omladozó állapotában tekinthetünk a Bagolyvárra. Reméljük, már nem sokáig!

 

Szólj hozzá

miskolc villamos mvk bagolyvár aktualis zöld nyíl majlát