2014. nov 01.

Mindenszentekre emlékezünk - A miskolci állattemető

írta: Világvevő
Mindenszentekre emlékezünk - A miskolci állattemető

IMG_1115.JPG

Mindenszentek alkalmából mi és a társblogunk, a "Borsodi mesék" (borsodimesek.blog.hu) megemlékezik házi kedvenceinkről is. Íme egy kis betekintés a Miskolc melletti kedvencek temetőjébe. 

A Bükk lábánál, a kisvasút vonala mellett, nem messze a gyógyszergyártól árnyas fák alatt fekszik a híres kisállattemető. a miskolciak és környékbeliek hosszú évek óta hozzák ide kis házi kedvenceiket, hogy megfelelő módon elbúcsúztassák őket, és méltó sírhelyet biztosítsanak számukra. 

IMG_1125.JPG

Az elmúlt időszakban sajnos az állattemető felkeltette a hatóságok érdeklődését is, hiszen a területet nem hivatalos módon jelölték ki erre a funkcióra, de szerencsére (és a sok gazdi szerencséjére) eddig nem történt komolyabb lépés a felszámolása ügyében. 

Mély álmát alussza itt évtizedekig gazdájával élt kutya, cica, de sok madár, hörcsög és egyéb kedvenc nyugvóhelye is a bükki természet. A képeket egy tavaszi séta alkalmával készítettük. Reméljük, hogy kedvenceink még hosszú ideig biztonságban lesznek ezen a csendes környéken. 

IMG_1122.JPG

Szólj hozzá

miskolc mindenszentek halottak napja aktualis állattemető Bükk