2016. feb 04.

Fel a fejjel Miskolc!

írta: david.b
Fel a fejjel Miskolc!

Városlakók, turisták, átutazók!

Sokszor próbáltuk már bebizonyítani, hogy Miskolc igenis gyöngyszeme az országnak és hírével ellentétben nem egy szürke gyárváros a mienk. Most újra szeretnénk kérni titeket, hogy csatlakozzatok a mozgalmunkhoz, amelynek a Fel a fejjel Miskolc nevet adtuk. 

A történet ott kezdődik, hogy mindannyian közlekedünk gyalog a belvárosban, ügyeket intézünk, vásárolunk, gyógyszertárba megyünk, stb. De vajon szétnézünk magunk körül csak egy pillanatra is? Mikor leszállunk a Városház téren, a villanyrendőrnél a villamosról, vagy a Tiszainál, amikor kilépünk a bolt ajtaján, akkor felemeljük egy pillanatra is a fejünket? Szétnézünk, hogy milyen is a környezetünk? Na ugye...

De most itt az idő, hogy megismerjük, megismertessük a világgal azt, amiről eddig talán mi is lemaradtunk, Nézzünk fel a belvárosi rengetegben, csodáljuk meg a polgári házak stukkóit, vagy a feledésbe merült emlékműveinket mert bizony egytől egyik remekművekbe, művészi alkotásokba botlunk. 

A következő egy hónapban igyekszünk a lehető legtöbb díszes házfalat, stukkót megosztani veletek, amelyeknek nem volna szabad feledésbe merülniük. Arra kérünk titeket, ha láttok valami olyan remekművet, amiről azt gondoljátok, hogy érdemes lenne megosztani, akkor posztoljátok a facebook oldalunkra, vagy az Instagram-on a #felafejjelMiskolc hashtagg-el. Természetesen a legjobb kép posztolója nem maradhat üres kézzel, így egy kis ajándékkal kedveskedünk neki.

Lássuk meg mennyi építészeti gyönyörűséggel találkozhatunk nap, mint nap! Fotózásra fel, azaz Fel a fejjel Miskolc!

sam_4601.JPG

Mennyi remekmű egy képen

 

Szólj hozzá

aktuális miskolc építészet belváros épületek aktualis stukkó felafejjel instagram