2016. jún 06.

Impresszum

írta: Miskolc régen és ma
Impresszum

Nagy Attila 

me.jpg

Mikor 2013 nyarán elindítottam az oldalt, mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy valamikor majd szükségét érzem annak, hogy bemutassam szerzőinket. Mivel eleinte csak önmagam, illetve szűkebb ismeretségi köröm szórakoztatására szántam az oldalt, így a kezdetekkor csak arra törekedtem, hogy a különböző városrészek gazdag múltjával megismertessem az oldalra tévedőt. Minderre az ihletet a szakdolgozatom adta, melyet szülővárosomról írtam. Ekkor fedeztem fel, hogy rengeteg téves sztereotípia lengi körül a város múltját, és sokszor emiatt a jelenét is. A blog alapvető ars poeticaja tehát ezen tévhitek eloszlatása volt. Miután érzékeltem, hogy a miskolciak nagyon is szeretnek nosztalgiázni, ezzel együtt pedig az oldalon lévő írások egy bizonyos űrt is lefednek az itteni médiumokat figyelembe véve, így eldöntöttem, hogy minden létező szabadidőmet ennek a "küldetésnek" áldozom, és ma már elmondhatom, hogy mindezt a Herman Ottó Múzeum történészeként tehetem.
Szerencsémre találtam olyan, hasonló gondolkodású fiatalokat, akik hatalmas segítségemre vannak abban, hogy az egyre növekvő olvasói bázisunk minden igényét kielégítsük. Épp ezért tartottam azt is fontosnak, hogy bemutatkozzunk nektek.  

 

Madarász Viktor

13383650_1347707141911298_712196530_o.jpg

’91 tavaszán születtem Miskolcon, itt nőttem fel és a mai napig itt élek, tanulok, dolgozok. Felmenőim a Bodrogközből valók, gyerekkoromban minden nyarat egy tisza-parti faluban töltöttem. Hogy a hagyományok megélésének vágya innen ered-e, nem tudom, az viszont tény, hogy a múltból való merítés nagyon fontos számomra. Akár a saját sikereinkből és hibáinkból tanulunk, akár egy múltbéli történés tanulságait hasznosítjuk, lényegében ugyan azt eredményezi. Fejlődünk.
Szeretek alkotni. Hogy ez egy rajz, egy fafaragvány vagy egy cikk a blogra... teljesen mindegy. Ez az egyetlen út a kiteljesedéshez. A kevesebb néha több elvét vallom, és írás közben is szeretek lényegre törően, letisztultan fogalmazni. Ehhez azonban elengedhetetlen a részletek tökéletes ismerete és átlátása, így hát mondhatjuk, hogy egy precíz minimalista vagyok.
Egy másik fontos eleme az életemnek a természetjárás. A hegyek és a vízpart közelsége határtalan nyugalommal tölt el. Kimondhatatlanul szerencsések vagyunk itt Miskolcon, hogy félóra utazással bármelyiket elérhetjük. Ezen túl is számtalan arca és színe van a városnak, amit sokszor hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni. (Abba már bele sem kezdek, hogy a megye határain belül mennyi élmény és felfedezés vár még ránk.) Ebből a hozzáállásból ered hát a „Kilátó” név. Szeretnék segíteni, hogy kilássatok a hétköznapi problémák közül, s végre megszívleljük, hogy Miskolc és BAZ megye igazából egy veszett jó hely.

 

Itt kereshettek minket:

tel: 30/231-4333
mail: miskolcadhatott@gmail.com
facebook: www.facebook.com/miskolcadhatott/

 

 

Szólj hozzá

impresszum bemutatkozunk