2017. jan 08.

Nem mindennapi vendégek Miskolcon

írta: Miskolc régen és ma
Nem mindennapi vendégek Miskolcon

A kanadai bloggerek valósággal beleszerettek a városba

Mindig is kíváncsi voltam arra, vajon milyen lehet városunk egy külföldi szemével. Észreveszi-e azokat az értékeket, mellyel városunk és környéke nyújt az ide látogatóknak, vagy úgy egyáltalán milyen benyomásokkal távozik innen egy sokat megélt turista? 

img_0097.jpg

photo: http://featherandthewind.com/

Nos, a legnépszerűbb videómegosztón egy kanadai bloggerpáros decemberi látogatásának pillanatait nézhetjük meg Miskolcról. A Feather and the Wind névre hallgató duó keresztül-kasul szeli át a világot, bizonyítva, hogy utazni olcsóbb, mint azt az átlagember gondolná, csupán körültekintően kell helyszínt választani és az utazást alaposan meg kell szervezni.   

 

 

Ezen elvek alapján választották Mexikó, Japán, Németország, Franciaország és Lengyelország után Magyarországot is. Pannonhalma, Budapest, Esztergom, Visegrád és Eger mellett városunkat vették fel a listájukra. Bár ennek az is az apropója, hogy Wesnek az édesapja Miskolcon született, így a fiú mindenképp meg akarta neki a város jelenlegi arcát, hiszen nagyon rég nem jártak erre.

Túrájuk során végül 11 dolgot emeltek ki , amit mindenképpen látni kell Miskolcon. A Barlangfürdő, a Diósgyőri vár és Lillafüred - amit Wesék egy tündérmeséhez hasonlítottak - alap egy turistának, de vajon mi az, amit még megnéztek városunkban? Mindezeket láthatjuk a túráról készült videókban.

A Miskolctapolca Barlangfürdőből, a Herman Ottó és a Pannon-tenger Múzeum. 

Utazás Miskolc belvárosából Lillafüredre és a Diósgyőri várhoz. 

Egy biztos: a videókból kiderült, hogy ebben a régióban is vannak pénztárcakímélő, turistacsalogató lehetőségek, amit a kanadai páros gyönyörűen be is mutatott.

 

So Felicia and Wes'! 

Thank you for visiting our county. We hope you enjoyed it! Best wishes for you :)

 

Szólj hozzá

miskolc kisvasút tapolca lillafüred barlangfürdő diósgyőri vár felandwes feeatherandthewind