Mit Miskolc adhatott

Bükkszentkereszti gyógyító kövek: a megfoghatatlan energia nyomában

2014. május 20. - Miskolc régen és ma

Bár a hegyeken átívelő, kanyargós utak kissé megszédítik az embert, a látvány mindenért kárpótolja azokat, akik az ország második legmagasabban fekvő településére, Bükkszentkeresztre látogatnak. A Miskolctól mintegy 20 kilométerre található ékszerdoboz környezetének, friss levegőjének, nyugalmat árasztó látványának, valamint a falut körülölelő erdők gyógynövényeinek köszönheti mai hírnevét.  

Bükkszentkereszt.jpg

Tovább olvasom a megújult blogon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr176183883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Doe3 2014.05.21. 12:39:14

"a sugárzás a legerősebb". Bocs, de milyen sugárzás? Mivel mérték? "Rádiumsugárzás" ugyanis nincs.

Szelid sunmalac 2014.05.21. 15:38:19

@John Doe3: Bazz. Te hivovel akarsz errol beszelgetni? Nem mindegy? Isteni sugarzas, ufo-szar, chi-folyo...mindegy, nem? Van es kesz! Hiszen mindenki tudja! Kulonosen, miota Maria gyalog elzarandokolt a Bukkbe.

Liquid_Night 2014.05.21. 15:46:05

@John Doe3: A rádiumsugárzáson én is fennakadtam, ez kb olyan szó, mint az intelligens mosópor.

Olyan van, hogy uránérc, amiben sok más elem közt megtalálható a (sugárzó) rádium is. Annak bomlásával pedig radon (gáz) keletkezik, ami szintén radioaktív, és kimutatható a levegőben...talán ez lehet a butus-vudus megfogalmazás mögött.

Szerintem a hormézis nevű jelenségről lehet szó amúgy...rárakódva egy jó adag ezoterikus bullshit-el

☉ ☾ 2014.05.21. 15:48:49

@John Doe3: Egely-féle "erőmérővel", amivel a "táltos fénypad" is pontosan bemérhető.

Soha nem bírtam visszatartani a cinikus énemet, amikor lelki jelenségeket fizikai eszközökkel próbáltak megmagyarázni. Az ilyen vizsgálódás annál inkább egyfajta lelki jelenségként kezelendő minél vehemensebb.

Szelid sunmalac 2014.05.21. 16:19:47

@Liquid_Night: Szerintem ennek spec nincs koze az ezoteriahoz. En beszeltem egy szakerto tudossal, aki szerint a jelensegnek alapvetoen ket magyarazata lehetseges:
1. Cthulhu fingjabol aramlik a foldontuli ero
2. A Xenu ellen kuzdo thetanok kiparolgasa szolgaltatja a sugarzas alapjat

Liquid_Night 2014.05.21. 16:24:29

Akkor folyt...

A hormézis (hornesis) azt az elméletet jelöli, mely szerint az egészségre ártalmas anyagok (köztük a radioaktív sugárzás is) kis dózisára a szervezet a saját védekezési mechanizmusaival felel, és ez összeségében jótékony hatású. Namármost...jellegénél fogva ez tudományosan nehezen mérhető dolog, egyébként is vitatott, de vannak specifikus esetek, kísérletek pro és kontra, tanulmányok, de kb ennyi. Ide sorolják a mértékletes alkoholfogyasztás bizonyított előnyeit is, meg vannak helyek a földön, ahol x geológiai okok miatt a természetes háttérsugárzás többszörösen meghaladja a határértéket, és mégse kiugró az ezzel összefüggő megbetegedések száma.

Hogyha éppenséggel volt orvos, vagy nukleárfizikus a terepen, amikor a "rádiumsugárzást" mérték, akkor talán ezt említhették meg, de ez még akkor is nagyon messze van a csodálatos gyógyító energiától, ha épp működik...

És azt is meg kell jegyezni, hogy minden, magára valamit is adó faluhely folklórjában van valami kisebb csoda, ami vagy a határban lévő forrásnál történt, vagy azon a helyen ahová a kápolna épült:)

Liquid_Night 2014.05.21. 16:28:12

@Szelid sunmalac: igen, másik lehetőségként a dimenziós kapuk találkozásánál bekövetkező nullponti energiaszivárgással, és az így létrejövő kvantum-interferenciával magyaráznám

Miskolc régen és ma 2014.05.21. 21:11:41

Egyébként csak jelezzük, mi csak leírtunk pár elméletet, amit a helyiek meséltek. Egy szóval nem állítottuk, hogy bármelyikben is hiszünk.
"Lehetünk fiatalok vagy idősebbek, egészségesek vagy betegek, rendszeres vagy egyszeri látogatók, a bükkszentkereszti gyógyító köveknél egészen biztosan nyugalmat, energiát, testi és lelki gyógyulást lelünk még akkor is, ha nem feltétlenül hiszünk a legendáknak vagy a kövek gyógyító erejében. Hiszen a gyönyörű környezetben és jó levegőn tett sétával nagyon nagy lépést tettünk meg az egészségünk megóvása érdekében." Ez a cikk mondanivalója.

prosti (törölt) 2014.05.22. 09:16:11

@Miskolc régen és ma: "Bükkszentkeresztnek azonban van egy misztikus, a világon szinte páratlan ereje, melyet a geológusoktól, természetgyógyászoktól kezdve a legelvakultabb ezoterikusokig mindenki kutatott, ismer és elismer. "

Ez baromira nem úgy tűnik, mintha a helyiek mondták volna, hanem tényként írjátok le. Nagyon érdekelne egyetlen geológus is, aki elismer bármiféle mérhetetlen energiát.

Miskolc régen és ma 2014.05.22. 09:38:20

@prosti: Keresd a pécsieket ez ügyben :)
süti beállítások módosítása