Mit Miskolc adhatott

Amikor még dübörgött a vasgyártás Diósgyőrben

2018. szeptember 15. - Miskolc régen és ma

Az előző két, az 1920-as évek Miskolcát ábrázoló diafilm pontos kormeghatározása kapcsán levezésbe kezdtünk a gyűjteményt kezelő archívum munkatársaival, akik rendelkezésünkre bocsájtottak egy újabb gyöngyszemet. 

Ebben a filmben a Miskolctól nyugatra fekvő, ekkor még különálló településként létező Diósgyőr és a közigazgatásilag hozzá tartozó Diósgyőr-Vasgyár pezsgő életébe csöppenhetünk bele. A gyűjteményt kezelők 1924-re datálják a film készítésének időpontját, azonban felhívták a figyelmünket arra, hogy a diákat legyártó Székesfővárosi Pedagógiai Filmgyár nem adott meg impresszumot. A diákat megvizsgálva mi inkább a 1920-as évek második felére tippelnénk, 
40.JPG

Tovább nézem az új honlapunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr9314241347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KissGecihuszár 2018.09.17. 09:25:58

Mintha akkoriban sokkal komolyabban gondolták volna, hogy vasból & acélból jobb, ha önellátjuk magunkat, ugyanis ezen fémekből készült termékekre nagy valószínűséggel mindig szükségünk lesz és ez 100 évvel később sincs másképp, sőt! Igaz, ma már más "trendek", más világ van az igények és persze a technológia terén is, de abban -mint gazdaság-politikához értő- 100%-ig biztos vagyok, hogy -amennyiben erre lett volna (politikai) szándék- csökkentett létszámmal (25 ezer helyett mondjuk 15 ezer melóssal) és valós reorganizációval a mai napig düböröghetne az LKM és az OAM is!
süti beállítások módosítása