Mit Miskolc adhatott

Fel a fejjel, Miskolc! - Értékeltünk

2016. március 10. - Miskolc régen és ma

Fel a fejjel, Miskolc! Ez volt a jelmondatunk az elmúlt hónapban, mikor is arra kértük kedves olvasóinkat, hogy próbáljanak meg kicsit másképpen nézni, látni, közlekedni a városban. 

2013. június 28-án, a blog történetének első bejegyzésében így fogalmaztam: 

...ha az ember ezekkel tisztában van, akkor teljesen másképpen jár-kel Miskolc utcáin. Beszélnek az épületek, az utcák, a műemlékek, sőt az utcanevek is.

De ehhez az kell, hogy ismerjük a város múltját, ne csak lakjunk, dolgozzunk, hanem éljünk is ebben a városban, lehetőségeinkhez mérten próbáljuk kihasználni azt, amit Miskolc adhatott! 

miskolcadhatott_levono_1_258697.jpg

Már nem is tudom hol, de halottam egy mondást, ami kicsiben bár, de valahol Miskolcra is illik. 

Az évszázadok folyamán annyi mindent vettünk el a Földtől, most épp itt az ideje visszaadni neki valamit.

Hogy miért írom ezt? Mert épp itt az ideje, hogy egy kis figyelmet szenteljünk a városunknak a jelenben is, de ezzel együtt tudjuk azt is, hogy miért lehetünk büszkék arra, hogy itt élhetünk.

Fel a fejjel, Miskolc! Minél többet rágom magamban ezt a szlogent, annál több jelentést hordoz magában. Mi most csak azt kértük kedves olvasóinktól, hogy nézzenek ott felfelé, ahol eddig csak lefelé néztek azért, mert beleolvadtak a kilátástalanságba - őszintén, néha átérzem - vagy előre néztek, mert az idő nem lassul és mindig rohannunk kell valahova. 

Tehát fel a fejjel, Miskolc! Mert hiába épül-szépül a városunk mostanság, ha a lakosai mégis szürkének, élhetetlennek érzik. Ezen a téren van még hová fejlődnünk, de ehhez az elöljáróknak fel kellene ismerni azt, hogy nem szégyen tanulni az elődeiktől, leginkább azt, hogy ne csak cirkuszt, hanem kenyeret is adjunk a népnek. 

Fel a fejjel, Miskolc! Ugye, hogy mennyi mindent bele lehet látni ebbe az egy mondatba? 

Nézzük, mások hogyan értelmezték! Azért reméljük, hogy senki nem jutott Gaudi sorsára! :)

A galéria megnyitásához katt a képre, ahol az is kiderül, hogy ki nyerte februári játékunkat! A nyertes arra kérjük, hogy a miskolcadhatott@gmail.com e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr658460106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása