Mit Miskolc adhatott

Dehidratált csobogóktól a modern „vízköpőkig” – Szökőkutazás Miskolcon

2018. október 03. - SárköziÁgi

Májustól kora őszig a köztereken járva nem csak szobrokban, térplasztikákban, virágkompozíciókban gyönyörködhetünk. Ha megtehetjük, üljünk le egy szökőkút vagy csobogó elé, engedjünk egy kis pihenőt száguldó gondolatainknak és feledkezzünk bele a művészien megkomponált vízi látványosság élvezetébe. Különösen kánikula idején esik jól közelebb merészkedni a hűsítő vízpermethez, de vigyázzunk, a szökőkutak vize sem fogyasztásra, sem fürdésre nem alkalmas, hiszen különböző vegyszerekkel kezelik őket.

erzsebet_ter_9.jpg

Tovább olvasom az új blogon!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr5614278907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GöTi 2018.10.04. 09:11:10

"Miskolc a száraz szökőkutak városa" címmel akartam pár éve egy képeslapsorozatot összeállítani, mert botrányos, hogy a meglevő szökőkutak sorra pusztulnak, de a tanácsházi illetékes elvtársurak újra és újra szökőkutakat vesznek a városnak.

Emlékeim szerint "Bükk Áruház Toboza" egy 3 darabos szobor sorozat egyike. Az első az Agrober-Földhivatal előtt a sövény mögött található, az MDF jelvényt idézi, egy másik darabja a sorozatnak többfelé is el volt már helyezve, nem tudom, most hol jár.
A Bükk Áruház vas állványa átadása óta rondítja a teret, eltakaríthatnák már végre.

A Hősök tere szökőkútja egy középső spricni, és az azt 3 koncentrikus körben övező kisebb vízsugár egy fene nagy svéd művész alkotása, amit a szocik súlyos tízmilliókért vettek meg. Automatikus fagymentesítőre már nem tellett...

A Centrum Áruház előtti szökőkút működött már úgy, hogy zártak voltak a vízfüggönyök - valamiért ezt nem sikerül fenntartaniuk az üzemeltetőknek. Extra bunkó megoldásként a szobor belsejébe helyeztek el "nem ivóvíz" táblákat.

Az INDEX független :) hamar lekerült a poszt a címlapról, és egy hurrá hangulatú miskolci posz került oda...

Miskolc régen és ma 2018.10.04. 09:22:03

@GöTi: Szia. Mikor volt fent a címlapon? Mi nem láttuk megjelenni. Elég gáz, ha azért került le, mert kissé kritikus hangvétele van, holott csak azt írta le a szerző, amit látott, tapasztalt.

GöTi 2018.10.04. 09:52:36

Elnézést, lehet, hogy a címlapot benéztem, mert követésre is be vagytok állítva nálam. A hurrá cikk az ott volt éjszaka i2-őn, ezt kerestem, azt találtam - miskolci videók voltak benne.

SárköziÁgi 2018.10.04. 20:22:03

A Dísz tér környékén jártam ma, és örömmel tapasztaltam, hogy a tegnap megjelent cikkemben bemutatott, nyáron készült fotókhoz képest a tér kis szökőkútjai azóta növényekkel lettek beültetve! :)
(Fotó a blog facebook oldalán, a poszt alatt.)
süti beállítások módosítása