Mit Miskolc adhatott

Mindenszentekre emlékezünk - A miskolci állattemető

2014. november 01. - Világvevő

Mindenszentek alkalmából mi és a társblogunk, a "Borsodi mesék" (borsodimesek.blog.hu) megemlékezik házi kedvenceinkről is. Íme egy kis betekintés a Miskolc melletti kedvencek temetőjébe. 

A Bükk lábánál, a kisvasút vonala mellett, nem messze a gyógyszergyártól árnyas fák alatt fekszik a híres kisállattemető. a miskolciak és környékbeliek hosszú évek óta hozzák ide kis házi kedvenceiket, hogy megfelelő módon elbúcsúztassák őket, és méltó sírhelyet biztosítsanak számukra. 

IMG_1125.JPG


Az elmúlt időszakban sajnos az állattemető felkeltette a hatóságok érdeklődését is, hiszen a területet nem hivatalos módon jelölték ki erre a funkcióra, de szerencsére (és a sok gazdi szerencséjére) eddig nem történt komolyabb lépés a felszámolása ügyében. 

Mély álmát alussza itt évtizedekig gazdájával élt kutya, cica, de sok madár, hörcsög és egyéb kedvenc nyugvóhelye is a bükki természet. A képeket egy tavaszi séta alkalmával készítettük. Reméljük, hogy kedvenceink még hosszú ideig biztonságban lesznek ezen a csendes környéken. 

IMG_1122.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr526854725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása