Mit Miskolc adhatott

Imázsfilm a Bükk gyöngyszeméről

2015. szeptember 17. - Miskolc régen és ma

Ritkán látható minőségű videóval rukkolt elő a Cabbage House a Lillafüredi Sport- és Kalandpark felkérésére. A mintegy háromperces imázsfilm bemutatja Miskolc és környékének természetei értékeit, többek között Lillafüredet, a Hámori- tavat és környékét, de betekintést enged a Diósgyőri vár forgatagába, valamint Miskolctapolca látnivalóiba is.

Az alkotás az olyan szép természeti értékek mellett, mint a Bükki Nemzeti Park vagy a Garadna-völgy és a Szinva-patak bemutatja Lillafüred és Miskolctapolca kulturális és történelmi nevezetességeit is, az Európában is ritkaságnak számító Újmassai Őskohót, a különleges formájú cseppkövek birodalmát a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, építészetünk egyik csodáját a Hunguest Hotel Palotát, a közkedvelt Hámori-tavat, valamint az ország legnagyobb függőleges esésű vízesését. Láthatjuk a Lillafüredi Pisztrángtelepet, a magas hőfokú vízével Európában is egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőt, az erdei kirándulások kedvenc közlekedő eszközét a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a Diósgyőri Várat és a további beruházásoknak köszönhetően az elkövetkező évekre az ország egyik legkomplexebbé váló kalandparkját.

A film ráirányítja a figyelmet arra is, hogy Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját. A jubiláló város 2015-ben elnyerte a világ legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát is. A térség arculatát meghatározó lillafüredi Hunguest Hotel Palota pedig bekerült a Magyar Értéktárba.

A nemrég megnyílt kalandpark nem titkolt célja, hogy ezzel a videóval is népszerűsítse a Miskolcot körülölelő látnivalókat, meg persze saját magát. Ebből a mindössze háromperces összeállításból is kiderül, hogy egyre több olyan programmal kecsegtet a régió, amiért érdemes már több napra tervezni egy miskolci kiruccanást. De a szavak helyett beszéljen inkább a már említett videó, ami tényleg nagyon hangulatosra sikerült. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr227794876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.09.17. 23:13:18

Lillafüreden milyen a Hotel Palota? Rendesen felújították vagy maradt a szocialista idők diszkrét bája?

Miskolc régen és ma 2015.09.18. 13:01:59

@Étteremkritikus: A Hunguest szépen rendbe rakta, így nyugodtan felkeresheti újra :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.09.18. 22:38:48

@Miskolc régen és ma: A Hunguest szállodái között van néhány lepukkant kétcsillagos is, ezért kérdeztem, hogy milyen állapotban van.
süti beállítások módosítása