Mit Miskolc adhatott

Az egyenlőség jegyében

2016. december 22. - Miskolc régen és ma

Tisztelt Fotósok és Voksolók, és mindazok akik figyelemmel követik idei fotópályázatunkat! 

2015 novemberében azzal a céllal hívtuk életre a "Miskolc Lencsevégen" névre hallgató fotópályázatunkat, hogy a fotósok szemével nézve, a mi sajátos platformunkon megmutassuk országnak, világnak mindazokat a helyi értékeket, amelyeket Miskolc és környéke adhat az itt élőknek, az ide látogatóknak, vagy éppen nosztalgiát ébresszünk mindazokban, akiket az élet arra kényszerített, hogy elhagyják szülővárosukat.

15357014_1063321263790245_974357994_n.jpg

Úgy gondoljuk, hogy ez az elképzelés szépen idomul az oldal identitásához, amely fennállása óta, erejéhez mérten igyekszik felkarolni minden olyan kezdeményezést, amely élhetőbbé, szebbé akarja tenni azt a várost, azt a régiót, amelynek erre igenis szüksége van, tekintve, hogy sok esetben csak "kékfényben" látjuk a médiában.

Tesszük mindezt alulról szerveződve, mindenféle részrehajlás, rózsaszín köd és anyagi támogatás nélkül. Ennek ellenére a 3 év alatt megismertünk olyan lokálpatrióta partnereket, akik szívesen sorakoznak fel az ügyünk mögé, mert a maguk területén ők is azt vallják, hogy értékeinket ki kell emelni, és nem csak azokat, amiket a hétről-hétre, a postaládánkban landoló ingyenes újságban találunk meg. 

Úgy érezzük, hogy tavaly ezt sikerült elérnünk a fent említett fotópályázat lebonyolításával, ezen felbuzdulva pedig optimistán láttunk neki a II. Miskolc Lencsevégen Fotópályázat szervezésének, ahol szerettünk volna olyan felhozatalt összehozni, amely szakmailag is növeli a rendezvény nívóját mind díjazás, mind a díjazott képek tekintetében.

Azonban jóhiszeműek voltunk. Jóhiszeműek, mert úgy írtuk ki a pályázatot, hogy a nevezésben ne gátoljon meg senkit az, hogy anyagi lehetősége híján nem tud profi eszközökkel készített fotókkal nevezni. És valahol jóhiszeműek voltunk akkor is, amikor azt gondoltuk, hogy nem szimpátia alapján fog megtörténni a döntős 12 kép kiválasztása. Ki kell, hogy mondjuk: nem vett jó irányt a fotópályázat első köre, amivel nem tudunk azonosulni, ezzel együtt a jóhiszeműségünkért a felelősséget teljes mértékben vállaljuk!

Van az az apróbetűs rész általában a versenykiírásokban, hogy a változtatás jogát fenntartjuk. Ezt az opciót a fent leírtak szellemében kénytelenek vagyunk meglépni. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy minden nevezett kvalifikálja magát a döntőbe azzal a fotójával, ami a legtöbb szavazatot kapta, így a közönségszavazatok (melyeket továbbra is december 23-án éjfélkor zárunk le) csupán arról döntenek majd, hogy egy-egy versenyző fotójával delegálja magát a döntőbe. 

Aki a fent leírtakat etikátlannak érzi, azoktól elnézést kérünk, amennyiben nevezését visszavonja emiatt, megértjük. Aki azonban régóta követi az oldalunkat tudja, hogy mi nem az oldal statisztikáit kívánjuk egy ilyen versennyel kozmetikázni, hanem a valódi értékeinknek szeretnénk egy független platformot nyújtani. 

Tesszük mindezt azért, mert mi egy városimázst erősítő fotópályázatot képzeltünk el, ahol nem a barátok mennyisége, hanem a képek minősége dönt. Az egyenlőség jegyében.

Az ebből adódó kellemetlenségekért elnézést kérünk!

Baráti üdvözlettel,

Nagy Attila

főszervező 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6512067423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása