Mit Miskolc adhatott

Főszerepben a diósgyőri arcok

2017. november 28. - Miskolc régen és ma

Az elmúlt hetekben, hónapokban egyre több fekete-fehér, diósgyőri szurkolókról készült portrékkal találkozhatunk. a közösségi oldalakon. A dolog nem véletlen, ugyanis a Miskolci Fotóklub hívta életre a kezdeményezést. A fotókat végignézve az egység, az összetartozás érzete érint meg először. Ebben persze már volt részem többször is, hiszen jómagam is diósgyőrinek születtem. A fotókon pedig tisztán átjön annak minden velejárója.   

Bevallom, jómagam nem vagyok fotogén, de én is átestem a tűzkeresztségen, és anélkül, hogy a végeredményt megosztanám, nyugodtan elmondhatom: fotósaim profizmusának köszönhető, hogy végül sikerült olyan fotókat készíteniük rólam, amik láttán nem röhögnek körbe (látványosan) az ismerőseim. 

22279874_1586712871394588_363972753117694511_n.jpg

A miskolci fotósok önkéntes alapon, időt, energiát nem sajnálva járják hónapok óta alanyaikat, így jelenleg több mint 200 fotó készült már a város különböző emblematikus helyszínein, emblematikus arcokkal. A mozgalom a legkisebb gyerkőcöktől a legidősebb szurkolókig mindenkit megmozgatott, bár, ha a Diósgyőrről van szó, ez nem számít újdonságnak.

De mi a cél az elkészült fotókkal? - kérdeztem a fotóklub tagjait. 

diosgyori_arcok_bognar_bromis_peter_kepe6.jpg

Nos, az alapötlet szerint a kiválogatott fotókból egy zenés kisfilmet szeretnének készíteni az ötletgazdák, ami a stadionavatón kerülne bemutatásra, bár a kísérő zenét még titok övezi, a fekete-fehér fotók egyvelege már most olyan egységet sugároz, hogy az önmagában is megszólal. Mert mi, diósgyőriek, ismét bizonyítjuk, hogy nem ismerünk lehetetlent. Legyen az a diósgyőri a lencse egyik vagy épp másik oldalán.

Kíváncsian várom tehát a végeredményt, ami a tervek szerint nem csak videó formájában fog testet ölteni. Ugyanis nagy esély mutatkozik rá, hogy jövő tavasszal egy időszaki tárlat keretében is megtekinthetjük a fotókat. Ennek részleteiről később majd beszámolunk. 

23519341_1547624548625478_4333826406683603208_n.jpg

Nem vagy még rajta a fotókon? Nem maradtál le még semmiről!

Ha benne szeretnél lenni a szurkolói kisfilmben, vedd fel Te is a kapcsolatot december 15-ig a Miskolci Fotóklub fotósaival!

A projektben részt vevő fotósok - Bognár Bromis Péter, Fekete Zoltán, Herendy Adrienn, Kiss Tanne Istvan, Magyar Gyula, Urbán Helga, Vargáné Barkóczi Boglárka - valamennyien helyi fotósok, a Miskolci Fotóklub tagjai. Sokan közülük maguk is megőrülnek a Diósgyőrért.

Ide kattintva jelentkezz "Diósgyőri arcok szurkolói fotózás" facebook csoportba <<<<<

De várják jelentkezéseteket a szurkoloifotozas@miskolcifotoklub.hu e-mail címen is, lehetőleg helyszín és időpont megjelölésével.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr7513397419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása