Mit Miskolc adhatott

Kit Miskolc adhatott: Rácz György bőkezű hagyatéka

2020. október 17. - Miskolc régen és ma

Emlékszünk még a jogász Bizony Ákosra, akit annak idején még a miniszterelnök sem tudott elpáholni a választáson? Vagy a misztikumoktól sem mentes Bató-családra, ahol a családfőn, Istvánon keresztül egy tragédiákkal teli életutat ismerhettünk meg? Kit Miskolc adhatott sorozatunk ezennel visszatér, bemutatva egy olyan férfit, akinek végakarata nagy port kavart akkoriban, hagyatékának egy bizonyos része pedig ma is része a városképnek. 

Tegye fel a kezét, aki hallott már korábban Rácz Györgyről, városunk egyik elismert polgáráról! Kevesen vagyunk? Nos, nem csodálom, hiszen ő is azon elfeledett nagyjaink egyike, aki kevésbé van jelen a köztudatban, holott tevékenységével, majd mai szemmel olvasva hihetetlennek tűnő végrendeletével igazán megérdemelné, hogy a képzeletbeli felső polcra kerüljön Soltész Nagy Kálmán, Herman Ottó vagy éppen Szemere Bertalan mellé.  Bár a fairplay jegyében mindenképp említsük meg, hogy az Avas belvárosi lábánál utcát neveztek el róla, ami nem is írható a véletlenek számlájára. Hogy miért? Alább ez is kiderül.

a_szechenyi_utca_62-64_szam_alatt_ma_is_lathato_a_racz-palota.jpgA Széchenyi utca 62-64. szám alatt ma is látható a Rácz-palota. Igen, ott ahol gyrosozni szoktál. (forrás: wikiwand)

Tovább olvasom az új blogon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr9916243146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása