Mit Miskolc adhatott

Ferenc József miskolci látogatása - I. rész

2016. március 13. - Miskolc régen és ma

 „Történelmi napok ezek s Clió bizonyára nem fogja elmulasztani felvésni a történelem ércztáblájára azon nevezetes momentumot, hogy dicsőséges uralkodó Királyunk: Ferencz József császár és Magyarország dicsőséges uralkodó apostoli királya, hát napokon által innét ez igénytelen helyről, alattvalóinak hű szeretetétől övezve, kormányozta birodalmát.”

Az idézet a Borsod című lap egyik újságírójától származik, 1881-ből, mikor Ferenc József osztrák császár és magyar király második alkalommal látogatta meg Miskolc városát. Clió azonban rossz munkát végzett, az uralkodó mindkét miskolci tartózkodása a feledés homályába merült. Így most az első, 1857-es miskolci vizitről szeretnék mesélni.

i_ferenc_jozsef_1.jpg

Tovább olvasom az új blogon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr138473662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- duplagondol 2016.03.15. 07:39:37

Jó volt, köszönjük..) Igen, így kezdődött: mármint a központosított állam története nálunk, helyezkedésekkel, talpnyalással, álhazafiaskodással, vezetőkultusszal, terebélyesedő bürokráciával, az adó be nem fizetésével, hazafiúi okokból vagy kényelemből akár. Ennyi (is) múlt egy elvesztett szbadságharcon.
süti beállítások módosítása