Mit Miskolc adhatott

Egy hét a Bükkben

2015. szeptember 28. - Kilátó.

Szeptember 28. és október 4. között már 19. alkalommal kerül megrendezésre az Erdők Hete a Csanyikban. A szervezők szeretettel várják a legalább 15 fős gyermekcsoportok jelentkezését, akikre élményekben és felfedezésekben gazdag programok várnak a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában. A sokszínű kiállítások megtekintése, majd az ezt követő tanösvényen tett erdei felfedezőtúra után szabad tűzön készült étellel várják a szervezők a kilátogató csoportokat. Lesz "kóstoló az erdei manók éléskamrájából" is, az erdei bábszínház előadásait pedig a Miskolci Nemzeti Színházból már jól ismert Lukács Gábor előadásában láthatják a természetjáró csemeték.

dsc_2419.jpg(forrás:http://www.mogyorohegy-erdeiiskola.hu)

A szervezők célja, hogy ezeken a programokon keresztül mutassák be és népszerűsítsék az erdészeti erdei iskolákat. Emellett természetesen minden évben egy-egy kiemelt témával foglalkoznak a programok, az idei évre – részben a tavalyi, nagy nyilvánosságot kapott jégkár elhárításának aktuális ültetési munkáival összefüggésben – az erdősítések bemutatása áll a középpontban. A rendezvényeken megtudhatjuk, hogyan is születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy éppen hogy milyen „sebességgel” vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

S hogy miért ajánljuk Mi a programsorozatot? Beszéljen helyettünk a következő videó. Kellemes kikapcsolódást kívánunk minden erőlátogatónak!

Bővebb információ és jelentkezés: 46/501-517 vagy erdeiiskola@eszakerdo.hu illetve www.erdokhete.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcadhatott.blog.hu/api/trackback/id/tr717847978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása